Районният съд във Варна призна за виновен 28-годишен мъж  по

...
Районният съд във Варна призна за виновен 28-годишен мъж  по
Коментари Харесай

Пробация за 28-годишен, потрошил с яд стъклото на невинен джип край Варна

Районният съд във Варна призна за отговорен 28-годишен мъж  по повдигнато му обвиняване в незаконно заличаване на непозната движима движимост - закононарушение по член 216, алинея 1 от Наказателен кодекс. 

Деянието е осъществено в късния следобяд на 6 юли 2020 година. Подсъдимият, сърдит от персонални проблеми, преминавайки около паркиран джип в централната част на град Аксаково, сграбчил камък от земята и го хвърлил по предната дясна врата на автомобила. Стъклото се счупило, а малко по-късно, по подаден сигнал от свидетел на тел. 112, причинителят бил арестуван от полицията. Унищожената непозната движимост е на стойност 160 лв..

28-годишният  обвиняем е осъждан. За осъщественото закононарушение Районният съд му наложи наказване " пробация “. В продължение на една година той предстои на наложителна регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично, както и на наложителни периодически срещи с пробационен чиновник. Освен това той бе наказан в границите на една година да постави " безплатен труд в интерес на обществото “ в размер на 100 часа. Направените по делото разходи също са в негова тежест.

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период пред окръжния съд.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР